Frida Selander

Frida Selander till Hemavan Pride 2017


Annu en favorit i repris, en repris från både 2014 och 2015 års festivaler. Vi är mycket mycket glada att återigen kunna presentera Frida Selander! Frida kommer vi framförallt att se och höras på Persson & Co när det är After-Ski och After-Parade. Kanske får vi även se och lyssna på Frida på någon av våra andra scener också.

Här är några exempel på vad andra skrivit om Fridas musik. /

Ida Linde skrev så här: ”När man länge knutit sin näve i fickan och plötsligt vecklar ut den, kan det hända att man inte minns vad man en gång knöt den runt. Man vecklar ut handflatan och ser att den fått nya streck. Att följa Frida Selanders teckning genom åkrar, grenar, månljus är att förstå att hon är vår Hövding nu. Att lyssna på henne är att både befinna sig utanför tiden och i tiden. Det finns ett klassiskt upplägg med en gitarr, en säreget sensuell röst och exakta låtrader. Inte för intet har hon jämförts med Patti Smith och PJ Harvey. Men så är det ju det där med varje tids Hövding; man förstår att det är brand new.”

Jon Vox på QX skrev så här: “Selander har redan brutit upp en massa dörrar och kommer med nya skivan garanterat att ta sig till en rad nya platser!”

Läs mer om Frida på hennes hemsida: www.fridaselander.com.