Fotoutställningen ”Utsatt”


Åke har tidigare visat sin utställning ”Utsatt” på ett antal Pridefestivaler och nu kommer turen till Hemavan Pride! Ingen som har sett utställningen går därifrån oberörd på ett eller annat sätt.

J Åke Englund skriver:

Utsatthet på grund av att man är homosexuell behöver inte vara misshandel, ond bråd död eller stora tidningsrubriker men kan likaväl vara något som påverkar ens liv.

Med utställningen ”Utsatt” har jag i arrangerade bilder illustrerat händelser ur min vardag. Sådant som jag oftast inte pratar om men som har hänt mig på grund av min homosexualitet och som format mig som människa.

Jag tror att jag genom denna utställning förmedlar inte bara min upplevelse, utan även andras erfarenheter. Med denna utställning tar jag upp frågor och tankar kring offer, förövare och hur den egna självbilden påverkas.

J. Åke Englund

James Åke Englund

Vart ?  Hemavans Högfjällshotell

När ?  20-23 april 2017